Jolie creates temporary restaurant with “aesthetic and sensory” materials in Frankfurt

The Nest by Jolie

Interior design studio Jolie has completed The Nest restaurant with lime-wash walls and natural materials that is designed to be relocated in five years time.

Set above an underground car park in Frankfurt, the restaurant was designed for future relocation using modular construction and lightweight materials to minimise its impact on the site as well as maximise material reuse.

Interior view of The Nest restaurant in Frankfurt
The temporary restaurant will operate for five years

“The temporary nature of The Nest had a significant influence on its design, guiding many key decisions to ensure sustainability, flexibility, and minimal environmental impact,” Jolie founder Franky Rousell told Dezeen.

“The need to keep the structure lightweight, due to its location above a car park, meant that every material was chosen not only for its aesthetic and sensory qualities but also for its weight.”

Dining space within restaurant by Jolie
Lime-wash walls and natural materials decorate the space

The restaurant has a bright dining area lined with wooden tables and chairs fronted by full-height glazing.

A bar, with a curved counter that wraps around an oversized column, divides the space and is lined with a raised seating area.

The Nest by Jolie
Hues of red, green and brown are used throughout the interior

Lime-wash paint, glossy laminates and plastered walls line the tactile interior. Hues of red, green and brown permeate the space and are set off by neutral-toned ceilings, floors and furnishings.

“The tactile elements are designed to evoke comfort and luxury,” Rousell said.

“Surfaces like cool pink marble at the bar and natural wood and soft textiles in the outdoor lounge area invite touch and contribute to a relaxed yet refined environment.”

A curved motif is repeated throughout the space, with two rounded seating areas nestled into individual corners and complete with plush cushions.

Doorways, shelving units and countertops are similarly finished with rounded edges.

Bathroom interior within The Nest in Germany
A curved motif is repeated throughout the restaurant

Situated behind the main restaurant is a separate kitchen area that runs along the length of the structure.

Meanwhile, an external wooden patio backed with greenery provides additional seating sheltered by parasols at the restaurant’s front.

Outdoor seating area at temporary restaurant by Jolie
Additional seating is provided outdoors

Jolie is an interior design studio based in the UK founded by Rousell in 2017.

Other restaurant interiors recently featured on Dezeen include a London restaurant that balances steel and mirrors with wood and leather and a New York restaurant with a buttery yellow interior.

The photography is by Billy Bolton.

The post Jolie creates temporary restaurant with “aesthetic and sensory” materials in Frankfurt appeared first on Dezeen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *